Monday, September 10, 2012

Luotolainen


Ohje: Suuri Käsityölehti 10/2001
Lanka: 3-säikeinen suomenlampaan villalanka noin 1100 g
Puikot: 4
Virkkuukoukku: 3

Luotolaiselle Luotolainen !! Saanen esitelle miehelleni viime talvena neulomani villapaita. Olisin halunnut tehdä kauluksesta pidemmän, mutta mieheni toivoi ettei olisi liian korkea. Samoin hänen toiveidensa mukaan villapaita on reilu niin kuin kuvasta näkyy. Alle mahtuu hyvin collegepaita tai huppari ja sitten kyllä tarkenee kylmälläkin säällä. Nythän ilmat alkavat olemaan kohdillaan paidan pitämistä varten.

Lisää tietoa Luotolaisesta löydät täältä .

Pitkään hain sopivaa lankaa tähän villapaitaa. Halusin jotain perinteistä niin kuin alkuperainen Luotolainen on neulottu eli perinteisestä Suomenlampaan villalangasta. Mikä ihaninta on ihan kotinurkillamme Hakapellon lammastila. Hennalle puhelu ja siltähän sitä vasta kehrättyä villalankaa löyty juuri sopiva määrä. 

Ihan puikkoihin ei se aloitus mennyt (olin kuitenkin neulonut jo jonkin matkaa 30 cm ainaki), koska en pessyt lankoja ja neuloin aivan liian pienillä puikoilla, joten purkuhommiksihan se sitten meni. Onneksi sain apua kokeneelta neulojalta näiden villalankojen kanssa eli Louhittaren Luolan Tuulialta suuri Kiitos Tuulialle neuvoista !! Langat tarvitsivat pesun ja kuivauksen sitten alkoi lanka juoksemaan puikuilla. Sinnikkyys palkittiin. 

Virkkaaminen ei ole vahvuuksiani, joten lähes 20 luotolaista neuloneelta Marittalta sain apuja ja neuvoja tähän osioon. Marittaan olen tutustunut käsityilloissa Lennun Pajalla ja mikä ihaninta Maritta asuu kävelymatkan päässä kodistani, joten heille oli helppo piipahtaa luotolainen kainalossa kysymään neuvoa. Kiitokset Marittallekin !! On ilo ollut huomata, miten auttavaisia ja mukavia käsityöihmiset ovat toisilleen, kun vain suunsa aukaisee niin apua varmasti saa. Kiitoksia.


Villapaita takaa.


Hiha sivusta.


Uuteen villapaitaansa tyytyväinen Luotolainen ja minä olen niin ylpeä saavutuksesta.Syksyn myötä illat viilenee ja syyskuun loppu lähenee. Innolla ja jännityksellä odotan jo Portti 2012 tapahtumaa.

1 comment:

Lammas said...

Komean paidan olet saanut aikaiseksi.