Saturday, November 03, 2012

Huivi(t)


Pilvin kaulassa noin 3 metriä pitkä Virolainen liukuvärjätty lanka, jonka sieppasin Outajärveltä Portti 2011 tapahtumasta mukaani. Lankaa oli paljon ja sitä on tämän huivin neulomisenkin jälkeen vielä jäljellä. Lanka oli "ota pois" -pöydässä. Aivan loistava tuubihuivi ja ohut, joten kiva myös töissä. Enää en valitettavasti muista mistä lehdestä otin tämän huivin "ohjeen". Huivi oli nopea ja helppo neuloa. 

Langan olen ostanut Lennun Pajalta jo kaksi vuotta sitten ja suunnitellut neulavani juuri Revontuli-huivin. Siinä vain kesti pieni tovi ennen kuin lanka pääsi puikoille. Nythän tässä on käynyt niin, että puikoilla on syntymässä jo toinen. Värinä tietenkin likuvärjätty vaaleanpunainen-pinkki. Pidän tämän huivin mallista ja aivan ihana käytössä.
Uitin valmiit huivit kädenlämpöidessä vedessä noin 30 min, veteen lorautin huuhteluainetta. Tämän kylvyn jälkeen nakkasin huivit pyykinpesukoneeseen ja linkosin ne 1200 kierroksella. Tuijotin linkoavaa pyykinperukonetta 15 min kädet ristissä. Helpotus oli suuri, kun nostelin koneesta kosketa ja ehjät huivit. 

Pingotin huivit sänkymme patjoihin kiinni ja petauspatja päälle. Aamulla huivit olivat valmiit käyttöä varten. 
3 comments:

Simpura said...

Kyllä revontuli on aina yhtä iahna ja kaunis on tuo pitkäkin huivi!

- Virpi - said...

Mukavan värisiä huiveja, tuo kaksivärinen tuubihubvi näytti kivalta ja revontuli on aina yhtä ihana. Mukavaa syksyä!

Hanna said...

Kiitoksia kommenteista Simpura ja Virpi !! Ruskea ei lukeudu lempiväreihini ja yllättävää kyllä pidän tästä huivista väristä huolimatta.