Tuesday, September 27, 2011

Portti 2011 takanaElämäni ensimmäinen neuleretriitti on takana. Osallistuin viime viikonloppuna Portti 2011 tapahtumaan. Tapahtuma oli todella hyvin järjestetty, ruoka äärettömän hyvää, tutustuin uusiin mukaviin ihmisiin ja mikä parasta sain vain neuloa ihan rauhassa. Tästä voisi ottaa joka vuotisen tavan eikä ole mikään huonotapa.


Paikkana oli upea Merilänkartano Utajärvellä.


Eikä siellä vaan pelkästää neulottu vaan opiskeltiin myös paljon uutta eikä siellä hiljaa oltu. Nyt on pää täynnä paljon uusia oppeja, joita nyt innolla syvennetään harjoituksen kautta.


Ensimmäinen paja johon osallistuin oli kaksi kerralla eli magic loop - paja. Täytyy myöntää ettei tämä tekniikka mennyt kerta heitolla perille. Tässä siis tarkoituksena neuloa kaksi sukkaa yhtä aikaa yhdellä pyöröpuikolla. Vielä lauantai-iltana sinnikkäästi päätin, että "harjoitus tekee mestarin". Niimpäs aloitin Jannelle villasukkien neulomisen ja niin se vaan onnistui. Fiilis oli sanoin kuivailematon.
Jee, minä osaan.


Eihän sinne vaan istuskelemaan menty vaan opiskelemaan uutta siis osallistuin myös kantapään kautta eli kantapääpajaan, jossa opettelin ranskalaisen kantapään. Kaiken kaikkiaan esillä oli toistakymmentä erilaista kantapäävariaatiota. Se tomaattikantapää olis mielenkiintoista kokeilla, osaisinkohan?

 

Eikä siinä vielä kaikki, pitihän sitä jotain keksiä sunnuntaillekin eli osallistuin sukat kärjestä aloittaen -pajaan, jossa opettelin sukan neulomista kärjestä ylöspäin. Yllättävää kyllä tämä tekniikka meni jakeluun heti. Liekkö tässä syynä, että kerkesin selailla uuden kirjani varpasita varteen valokuvia, joten sisäistäminen oli helpompaa. Nyt siis pyöröpuikoilla on tulossa kaksi sukkaa kerralla neulottuna varpaista varteen.

Laskit siis aivan oikein kerkeneräisiä sukkaprojekteja on nyt kolme ja lisää tulee. Ja jos langat loppuvat kesken niin pitänee kokeilla Regian -sukkalankaa, josko tämän langan kestävyys olisi hyvä, värit ovat ainakin hienoja.


Minulla oli mukana Lennun Pajan lankoja, Raahe lankaa ja Manos-lankoja.
Näitä upeita Louhittaren Luolan Tuulian värjäämiä lankoja en voinut vastustaa. Mukaan tarttui 3 erinväristä vyyhtiä. Näistä tulee minulle itselleni sukkia.


 Katsokaa näitä värejä, miten ihania ....
Näiden BG Garn Jaipur Silk Fino -lankojen värimaailma hivelee silmiäni ja mieltäni kovasti. Niin tyylikästä, laadukasta, värikästä, pehmeää, kiiltävää ..... Vielä maltoin mieleni eikä näitä lähtenyt mukaani. Lankoja saa täältä.

3 comments:

Katjuksa said...

Kyllä sinä sen tomaattikantapään osaat tehdä, minäkin osasin. Oli mukavaa löytää "tutun blogi", istuttiin retrriitissä vastakkain... varmasti jatkossakin tulen vierailulle.

Hanna said...

Katjuska: yks asia kerrallaan. Joo muistanhan minä, mä olen vieraillut jo blogissasi :) aurinkoista syksyä sinulle !!

Kardemumma said...

Hienoja lankoja. Harmi, että minulla oli jo tuolle viikonlopulle muuta. Olisi ollut kiva olla mukana. Regian sukkalangat ovat muuten todella hyviä. Monet sukat olen niistä tehnyt.