Friday, January 20, 2012

XXL- Villaloimi ja Ohje


Kirsti Vähäkangas haastatteli minua paikallislehteen Raahelaiseen ja Riikka Holappa vastasi kuvauksesta. Käy lukemassa koko juttu "Villa koiran ylle".

Ohjeen villaloimeen löydät täältä PDF -muodossa.


Kiitoksia Riikalle jälleen näistä upeita valokuvista !!



Sunday, January 08, 2012

Villaloimi


Tämän alkaneen uuden vuoden 2012 ensimmäinen valmistunut neule on tässä,
kolttu koiralle.

 

VILLALOIMI ISOLLE KOIRALLE

Lanka: Novita Seitsemän veljestä
Puikot: nro 4
Lankaa kului 1100 g
Ohje: Omasta päästä.

Novita Talvi 2011 lehdessä julkaistun Sulo malliston ohjeen innoittamana. Tässä ensimmäisessä ohjeessa puhutaan isoista koirista siis labradorinnoutaja, dalmatialainen ... on siis toimituksen mukaan isokoira ja tähän kokoon loppuu ohje. Miten sitten lyhytkarvaiset bullmastiffi, tanskandoggi .... Minkä kokoisia nämä koirat ovat ? Eikö tämän kokoiset koirat tarvite neuletta siis kyllä tarvitsevat !!



Hyvin istuu edestä ja on jopa pikkuisen suuri, mutta senhän ei haittaa on tilaa likkumiselle eikä ahista koiraa. Myös tulevaisuutta ajatellen on monikäyttöisempi, kun on vähän reilu. Tiedä vaikka jollakin koiristamme olisi vielä isompi rintavarustus kuin Sepolla on.



Palmikkokuvio.

 

Hyvin pysyy päällä kovassakin menossa. Ensin suunnittelin laittavani tuonne taakse kuminauhalenkit, jotta loimi pysyisi paremmin päällä, mutta niitä ei tarvittu. Tein tuosta "resorista" aika napakan, joten lomi pysyy tuolla pyllynpäällä hyvin. Villahan ei onneksi luista.

Friday, January 06, 2012

Villatakki

Villatakki valmistui syksyllä 2011. Pitkään etsin mieluista villatakin ohjetta. Selasin kaikki kirjaston käsityölehdet mitä siellä oli ja Moda 6/2010 -lehdestä tämä ohje sitten viimeinkin löyty. Mikä mukavinta ohjeen mukaista lankaa sain ostettua paikallisesta lankakaupastamme Lennun Pajalta.

Kuva on otettu Lennun Pajalla sen valmistuttua eli tässä villatakki on päälläni ensimmäistä kertaa. Takki on ollut käytössä todella paljon ja on tosi mieluinen.

Ohje: Moda 6/2011 Pitaneuleinen Jakku
Lanka: Debbie Bliss Luxury Tweed Chunky
Puikot: nro 6
Fiilikset: Lanka oli todella nopea neuloa, takki valmistui nopeasti, ohje oli helppo ja mallikerran oppi ulkoa.

Pintaneuleisen Jakun aluperäinen ohje löytyy syksyn 2010 Debbie Bliss -kirjasta.