Saturday, May 14, 2011

Kaipaan lisää aikaa käsitöille !


 Raunolle uusia malliltaan paranneltuja uros-suojia. Tilasin Myllymuksuilta upeita PUL-kankaita retrokuoseissa. Sisäpinnalla on tällä kertaa silkkisen pehmeä, ohut ja nopeasti kuivuva bambucollege.

Apinoita ja norsuja, kyllä nyt Raunon kelpaa.
Laitoin vielä leveää tarranauhaa 3 mm niin varmasti pysyvät kiinni.


Pitkään etsin mieluista liivin neuleohjetta sitten löysin Vilma Vuoren suunnitteleman Bubbleroyn. Siinä se on ohje joka on helppo, liivi soveltuu pidettäväksi kauluspaidan päällä, malliltaan sitä mitä hain, langaksi käy liukuvärjätty (haluan neuloa muutakin kuin yksiväristä lankaa) eikä ole pitsiä eikä palmikoita. Jos tämä neule osoittautuu hyväksi ja istuvaksi päällä niin varmasti tulen neulomaan useamman liivin tällä samalla ohjeella.

22

Tässä vielä kuva -> Bubbleroy


Hitaasti, mutta varmasti .... Olen jo vuosia sitten ostanut Novitan Bambulankaa, jota ei enää edes valmisteta. Tarkoituksenani neuloa tästä langasta pitsineule. Joo ensimmäisen version takakappale on kertaalleen jo purettu (oli liian iso). Tässä toisen version takakappale valmiina ja nyt olen tyytyväinen. Ehkä tämä vielä nähdään päälläni tänä kesänä siinä minulle tavoite !!


Pakkohan se oli käydä Lumoavassa Langassa Dropsin 30 % alennuslankojen vuoksi. Mukaan tarttui näitä ihanuuksia !!Tämän langan väri hurmasi minut täysin. Ostin langat seuraavaa liiviä varten.


Tästä yleellisestä sikinkiiltoisesta langasta voi syksyllä neuloa vaikka jakun. Ostin lankaa kerralla riittävästi.


Kävin Metsolassa ihailemassa kankaita ja nämä trikoot tarttuivat mukaani, josta on tarkoitus ommella Leeville kesäksi t-paitoja.


Palkataan ompelija .... tässä tulossa Leeville puseroita, 2 kpl pitkähihaisia monsteripaitoja ja 3 kpl T-paitoja. Löytyykö ketään innokasta joka hurauttais nämä paidat loppuun?


Melkein valmis, mutta ei kuitenkaan vielä valmis. Kauluskin on jo nuppineulotettu, tähän se innostus lopahti ... Ompelin hihoihin kääntövaran niin ei heti käy hiat alati kasvavalla Leevillä lyhyiksi.
Leevi 6 v ja 10 kk (eskarissa) -> kengän numero 36, pituutta 138 cm ... sitä neuvolan tädin lupaamaa tasaista vaihetta odotellessa.

No comments: